Om oss

Mitt namn är Maria och är den mest drivande i kenneln och min man heter Anders och det är vi som bedriver Brinks Notorious. Vi är en aktiv familj med 3 barn, så hos oss är huset  för det mesta fullt av barn, vänner m.m Därav är det väldigt viktigt för oss att ha väl fungerade hundar i vardagen som ska skall klara av det mesta. Vi finns alltid till för våra valpköpare och hjäper gärna till med träning m.m

Jag, Maria har hållt med hundar sen den dag jag föddes, min mamma var uppfödare av taxar. Men där har även varit några andra raser än bara staffordshire bullterrier med under åren bla, amstaff, schäfer, doberman, new foundland, prasky kryzarik.  Jag har även hållt på med hästar under hela min uppväxt. Mitt intresse i hunderiet har legat i agility men även lydnad och självklart utställning, vilket jag tycker är väldigt kul. Jag har gått Skk uppfödarutbildning och försöker hålla mig så uppdaterad det går. Man blir aldrig fullärd när det gäller hundar, så jag är alltid öppen för att lära mig nytt. Har även gått diverse kurser gällande utställning bla för Gerard Oshea i utställning och även anatomi. Även kurs för Weronica Patryja. Även föreläsningar som Susane Åhman specialist i dermatologi finns endast 3 st specialister i norden. Med andra ord försöker vi hålla oss uppdaterade och försöker gå nån kurs/föreläsning så ofta chans och tid finns.

Jag har även genomgått Skk utbildning i Hundens evolution och domesticering, hundens kognitiva förmågor, etologisk teori, Mentalbeskrivning av hund med focus på BPH. Hunden som en del av samhället. Skk utbildning i Parning/Valpning del 1,2,3  m.m

Den första valpning jag fick vara med om, då var jag endast 7 år  gammal och fick assistera min mamma, vilket var en väldigt spännande upplevelse. Jag anser att man behöver teoretisk utbildning för att ha både mer kunskap och förståelse i de olika förloppen och även vad som kan gå snett, även om såklart även erfarenhet ger dig kunskap, men för att ha mer kött på benen behövs även det teoretiska. Allt för att kunna hjälpa våra tikar så bra som möjligt. Vår första kull i kenneln kom 2014. 

 

Så hur kom vi då fram till att staffen skulle var den hund som kändes rätt för oss?

Jo, min man hade en staffe när vi träffades och "Douglas" som han hette kunde fånga vem som helst hjärta, han blev nästan 16 år innan han fick somna in. Därav blev det en självklarhet att vår första gemensamma hund föll på rasen Staffordshire Bullterrier. Så år 2011 köpte vi vår första staffe tik och sedan växte mitt intresse för att hitta nya linjer och då importerade jag in nya linjer som  jag tror och hoppas på, för att få en bred avels-bas att stå på, och på den vägen är det.

Här kommer lite bilder från vardagen hos oss.

 

 

 

Det var lite kort om oss och, är det något ni undrar över är det bara att höra av sig!